Obchodníci zo Žilinského kraja dostali pokutu za opakované krátenie tržieb

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 17:08 • 2 min
Obchodníci zo Žilinského kraja dostali pokutu za opakované krátenie tržieb

ŽILINA - Pre opakované krátenie prijatých tržieb dostali štyria obchodníci zo Žilinského kraja pokuty vo výške 660 eur, na určitý čas zákaz predaja a môžu prísť o živnostenské oprávnenie. TASR o tom informovala hovorkyňa Colného úradu (CÚ) v Žiline Božena Chríbiková.

slovakia

left justify in out

Do problémov sa podľa nej dostali predajný stánok a bufet na terase v Žiline, ako aj hostinec a bufet v Martine po tom, ako ich kontrola pristihla, že nepoužili elektronickú registračnú pokladnicu. "Na rovnaké miesta sa kontrolujúci žilinskí colníci vrátili aj druhýkrát a situácia sa zopakovala. Za zakúpený tovar znova nedostali pokladničný doklad," uviedla hovorkyňa žilinského CÚ.

 

"Obsluhy sa pýtali, či vedia, že je ich povinnosťou takto evidovať tržby. Aj napriek tomu, že o nej vedomosť mali, ignorovali ju. Všetkým štyrom podnikateľom uložili pokuty vo výške 660 eur. Navyše dostali na určitý čas aj zákaz predávať tovar na predajnom mieste. Nerešpektovaním tohto nariadenia by riskovali, že prídu o živnostenské oprávnenie," dodala Chríbiková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies