Obchodné reťazce oceňujú kvalitu slovenských biopotravín

NETKY.SK • 18 Júl 2015, 11:26 • 2 min
Obchodné reťazce oceňujú kvalitu slovenských biopotravín

BRATISLAVA - Obchodné reťazce, ktoré zvyknú na predaj biovýrobkov vyhradiť časti predajní, si pochvaľujú kvalitu slovenských bioproduktov.

slovakia

left justify in out

"Ide o tovar, ktorý, ak je označený ako 'bio', musí spĺňať stanovené požiadavky. Nesmú byť teda ošetrované chemickým postrekom, hnojené priemyselnými hnojivami, nesmú obsahovať rastové stimulátory, konzervačné látky a nesmú byť geneticky modifikované. Na dodržiavanie týchto vlastností dohliadajú certifikačné jednotky," reagoval pre TASR hovorca Slovenskej aliancie moderného obchodu (SAMO) Milan Kisztner. Sekundárnym pozitívom ich pestovania podľa neho je aj ochrana životného prostredia.

 

"Pri pestovaní týchto kultúr sú rešpektované systémy a cykly prírody. Dohliada sa na dôkladné využívanie prírodných zdrojov ako voda či pôda. Zohľadňovaná je recyklácia odpadov a vedľajších produktov a tiež, že sa využívajú najmä odrody, ktoré sú odolnejšie voči chorobám a škodcom," zhodnotil hovorca SAMO a podotkol, že pokiaľ ide o ich trvanlivosť, rovnako ako aj pri ostatných potravinách, dátum spotreby určuje a garantuje výrobca.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies