Obchodná vojna sa odrazí na stabilite, ekonomike a pracovných miestach

NETKY.SK • 25 September 2018, 14:41 • 2 min
Obchodná vojna sa odrazí na stabilite, ekonomike a pracovných miestach

Berlín - Obchodná vojna bude mať vážne dôsledky pre rast svetovej ekonomiky a z tohto súboja ako víťaz nevyjde nikto. Povedal to šéf Svetovej obchodnej organizácie (WTO) Roberto Azevedo.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol, pokračujúca eskalácia súčasného sporu medzi Čínou a USA zvýši riziká pre stabilitu, pracovné miesta a taký rast ekonomiky, na aký sú všetci momentálne zvyknutí.

 

Plne rozvinutá obchodná vojna, ktorej súčasťou bude narušenie medzinárodnej obchodnej spolupráce, prudko zredukuje tempo rastu svetového obchodu. To sa odrazí na výraznom spomalení rastu svetovej ekonomiky, aj ekonomík jednotlivých regiónov vrátane Európskej únie. "Za takýchto okolností nebude víťaza a dôsledky zaznamená každý región," povedal Azevedo. Ako dodal, "takéto niečo jednoducho nesmieme dovoliť".

 

V tejto súvislosti povedal, že kľúčový bude samit skupiny G20 koncom novembra v Buenos Aires. Na ňom by sa mali dohodnúť ďalšie kroky, ktoré sú potrebné, aby sa udržal na pravidlách postavený systém voľného obchodu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela halmova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies