Obce môžu po povodniach zapojiť do prác 50-tisíc nezamestnaných

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 16:37 • 2 min
Obce môžu po povodniach zapojiť do prác 50-tisíc nezamestnaných

BRATISLAVA - Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter vyzýva primátorov, starostov a občanov v oblastiach ohrozených a postihnutých povodňami, aby kontaktovali príslušné úrady práce, sociálnych vecí a rodiny.

slovakia

left justify in out

Kontaktovať ich môžu v otázkach humanitárnej, sociálnej, psychologickej pomoci alebo pomoci pri odstraňovaní následkov povodní. Mestá a obce môžu pri odstraňovaní škôd po povodniach využiť približne 50 000 nezamestnaných zapojených do aktivačných prác, a to na základe dohody s obcou, informovala Barbora Petrová z tlačového odboru ministerstva práce.

Ministerstvo ponúka aj finančnú podporu z humanitárneho fondu, pomoc zamestnancami sociálnych služieb, psychologickú pomoc či pomoc pri získaní odškodnenia. Najzložitejšia situácia je momentálne v Komárne. Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny Komárno dal k dispozícii mestskému aj obvodnému úradu zoznam mužov do 50 rokov, ktorí sú bez zamestnania a mohli by pomôcť prekonať krízový stav. Mnohí z nich už v týchto chvíľach aj pomáhajú napríklad pri napĺňaní vriec s pieskom či pri iných nemenej dôležitých pomocných protipovodňových prácach, informuje Petrová. Neistá situácia je podľa nej v Centre sociálnych služieb Nové Stráže – Komárno. Toto zariadenie patriace Nitrianskemu samosprávnemu kraju je postavené medzi hrádzami. V prípade evakuácie je úrad práce i tu pripravený podať pomocnú ruku, dodala Petrová. "Keďže počas povodní v roku 2002 bol zatopený aj Detský domov v Štúrove, nepretržite sledujeme situáciu i v tejto oblasti. Vďaka opatreniam, ktoré už boli vykonané všetkými kompetentnými zložkami, by sa situácia nemala zopakovať," uviedla hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies