Obce a firmy budú možno zabezpečovať jasle pre deti

NETKY.SK • 18 Júl 2014, 08:41 • 2 min
Obce a firmy budú možno zabezpečovať jasle pre deti

BRATISLAVA - Rezort práce a sociálnych vecí pripravuje projekt, ktorý by mal podporiť vznik nových jaslí a škôlok pomocou eurofondov, informuje denník PRAVDA. Ministerstvo plánuje do procesu zapojiť firmy, ktoré by si vlastné jasle mohli zriadiť priamo na pracoviskách, ale spolieha sa aj na samosprávy.

slovakia

left justify in out

"Radi by sme matkám uľahčili návrat do pracovného procesu", uviedol štátny tajomník ministerstva Jozef Burian. Projekt by mal fungovať od januára 2015. Výzvu na zaslanie žiadostí o finančné dotácie sa ministerstvo chystá vyhlásiť v októbri. Burian zdôraznil, že eurofondy nebudú poskytnuté na vybudovanie a prevádzku jaslí, ale len na vykrytie miezd vychovávateliek. Podľa štátneho tajomníka bude projekt ústretový aj voči zamestnávateľom, ktorí umožnia matkám flexibilnú prácu. Takisto im čiastočne prispeje na ich mzdy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona