Občania Ukrajiny budú môcť bez víz cestovať do schengenského priestoru od 11. júna

NETKY.SK • 22 Máj 2017, 12:08 • 2 min
Občania Ukrajiny budú môcť bez víz cestovať do schengenského priestoru od 11. júna

BRUSEL - Európska únia dnes vo svojom oficiálnom vestníku zverejnila legislatívny akt o zaradení Ukrajiny medzi štáty, ktoré majú s EÚ bezvízový styk.

slovakia

left justify in out

Právny dokument nadobudne platnosť 20 dní po svojom dnešnom zverejnení v oficiálnom vestníku EÚ, teda od 11. júna. Od tohto dňa občania Ukrajiny budú môcť bez víz cestovať do schengenského priestoru voľného pohybu na krátkodobé pobyty - v trvaní do 90 dní - bez pohraničných kontrol.

 

Členské štáty EÚ schválili zavedenie bezvízového styku pre Ukrajinu 11. mája. EÚ v tento deň vo svojom vyhlásení uviedla, že "ukrajinskí občania s biometrickým pasom cestujúci do EÚ na najviac 90 dní za obchodom, turistikou alebo z rodinných dôvodov nebudú už potrebovať víza."

 

Bezvízový styk, ktorý sa s výnimkou Británie a Írska vzťahuje na celú EÚ a všetky krajiny patriace do schengenského priestoru, nebude však občanom Ukrajiny nedáva právo pracovať v EÚ.

 

O bezvízovom styku začala Ukrajina s EÚ rokovať v roku 2008.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies