Občania SR nebudú po odchode Británie z EÚ poškodení

NETKY.SK • 26 September 2017, 18:14 • 2 min
Občania SR nebudú po odchode Británie z EÚ poškodení

BRATISLAVA - Občania SR žijúci v Británii nebudú žiadnym spôsobom v budúcnosti poškodení. Premiéra Roberta Fica o tom ubezpečil minister zahraničných vecí Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska Boris Johnson.

slovakia

left justify in out

S predsedom vlády SR sa stretol počas dnešnej návštevy v Bratislave. „Budeme strážiť záujmy našich ľudí, ktorí študujú a pracujú vo Veľkej Británii,“ povedal slovenský premiér počas návštevy Johnsona, informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

„Bol to veľmi živý rozhovor, Boris Johnson prišiel pozitívne naladený a ubezpečil nás, že občania SR žijúci v Británii nebudú žiadnym spôsobom v budúcnosti poškodení, čo je pre nás tá najpodstatnejšia správa,“ cituje tlačová správa Roberta Fica. Premiér ocenil, že podľa ministra Johnsona britská strana hodlá zintenzívniť dynamiku rokovaní upravujúcich postavenie Británie po jej odchode z EÚ v kľúčových témach, ako je právne postavenie a financie.

 

„Veľká Británia je pre nás dôležitý obchodný partner, nehovoriac o obrovskej investícii Jaguar Land Rover, ktorá bude o chvíľu prinášať svoje ovocie,“ spresnil premiér a zdôraznil potrebu nastavenia nových vzťahov medzi EÚ a Britániou, ktoré budú aj v prospech Slovenska. Britský minister zahraničných vecí dnes rokoval so slovenským premiérom aj o rozvoji bilaterálnych vzťahov medzi Slovenskom a Spojeným kráľovstvom, aktuálnych zahraničnopolitických otázkach a problematike brexitu.


Boris Johnson dnes rokoval aj so štátnym tajomníkom ministerstva zahraničných vecí Ivanom Korčokom. Témami boli bilaterálne vzťahy medzi Slovenskom a Spojeným kráľovstvom, brexit, ale aj otázky medzinárodnej politiky. Obaja partneri sa zhodli, že Veľká Británia neodchádza z Európy a potvrdili, že je strategickým investorom na Slovensku. Johnson dnes v Bratislave skončil svoju dvojdňovú cestu, v pondelok rokoval v Prahe a Bukurešti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies