Občania majú na výber! Rozhodnú sa pre slobodu alebo obmedzenia počas tretej vlny pandémie?

NETKY.SK • 31 Júl 2021, 09:37 • 2 min
Občania majú na výber! Rozhodnú sa pre slobodu alebo obmedzenia počas tretej vlny pandémie?

BOJNICE - Sloboda a opatrenia prijímané počas tretej vlny pandémie budú závisieť od miery zaočkovanosti v jednotlivých regiónoch.

slovakia

left justify in out

Slovensko stojí na prahu tretej vlny pandémie koronavírusu. Povedal to v piatok predseda vlády Eduard Heger na pracovnej návšteve v nemocnici v Bojniciach. Prízvukoval, že miera zaočkovanosti v jednotlivých regiónoch rozhodne o tom, ako silno udrie tretia vlna v jednotlivých regiónoch. Dôvodom jeho návštevy bolo zistiť pripravenosť kliniky na tretiu vlnu.


„COVID automat je pripravený tak, že sa bude zapínať regionálne, a teda miera zaočkovanosti bude mať veľký podiel aj na opatreniach v danom regióne," dodal premiér. Pozornosť upriamil na epidemickú situáciu v Španielsku, kde tvoria až 83 percent nových prípadov nezaočkovaní.

 

Mohlo by vás zaujímať: A je to tu! Čaká nás očkovanie treťou dávkou vakcíny


V Trenčianskom kraji je zaočkovanosť na úrovni 39 % prvou dávkou, čo stále nestačí na to, aby sa vytvorila kolektívna imunita.  

 

„Zaočkovanosť v tej najrizikovejšej kategórii od 50 rokov je práve v tomto kraji necelých 50 %, čo je tiež málo," doplnil predseda vlády.  

 

„Je však dôležité, aby bolo čo najmenej hospitalizácií, preto riešime aj problematiku očkovania," konštatoval Heger. Opäť zdôraznil dôležitosť vakcinácie a verejnosť vyzval, aby využiai včas všetky možnosti očkovania.
 

Prečítajte si tiež: Pandémia poznačila naše duševné zdravie. Pribúda ľudí, ktorí sa cítia osamelí



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona