Občania by si nemali nechať platenie daní na poslednú chvíľu

NETKY.SK • 29 Marec 2015, 12:36 • 2 min
Občania by si nemali nechať platenie daní na poslednú chvíľu

BRATISLAVA - Občania na Slovensku by si nemali nechať platenie daní na poslednú chvíľu. Uhradiť daň z príjmu môžu aj cez internetbanking. Banky však klientov upozorňujú, aby nezabudli uviesť pri platbe správne symboly.

slovakia

left justify in out

Tatra banka má skúsenosti, že až tretina klientov, ktorí uhrádzajú daň z príjmu cez internetbanking, si necháva platbu na posledný marcový týždeň. "Najsilnejším dňom je už štandardne posledný deň úhrady. Jedným z dôvodov môže byť aj fakt, že platbu cez internetbanking možno zadať až do 21.00 hodiny večer," uviedla hovorkyňa Tatra banky Marína Masárová.

 

Za dátum platby pritom daňový úrad považuje deň, keď sa uskutoční odpísanie platby z účtu platiteľa dane. Klienti Tatra banky tak môžu zrealizovať svoje platby najneskôr v utorok 31. marca 2015 napríklad prostredníctvom pobočky do 14.00 h či do 18.00 h cez systém Multicash. "Pre daňové úrady nie je dôležitá len výška dane, ale najmä, aby ju daňovníci aj včas zaplatili," doplnila hovorkyňa Slovenskej sporiteľne Marta Cesnaková.

Podľa toho, aký spôsob platenia si klienti Slovenskej sporiteľne zvolia, musia dodržať časy, kedy je potrebné prevod uskutočniť. Daň môžu občania podľa slov Cesnakovej zaplatiť v takmer 300 pobočkách Slovenskej sporiteľne, štandardne do konca otváracích hodín, cez internetbanking najneskôr do 21.30 h, cez homebanking najneskôr do 18.00 h.

 

"Klientom odporúčame, aby si skontrolovali realizáciu platby v pohyboch na účte," upozornila Masárová. Dôvodom nezrealizovanej platby môže byť totiž napríklad prekročenie limitu v internetbankingu alebo nedostatok prostriedkov na účte. "Okrem včasnej úhrady je dôležité správne uviesť aj symboly, ktoré vyžaduje daňový úrad, aby bolo možné platbu správne priradiť," dodala Cesnaková.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies