Občania budú mať k dispozícii elektronický výpis z registra trestov

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 11:51 • 2 min
Občania budú mať k dispozícii elektronický výpis z registra trestov

BRATISLAVA – Generálna prokuratúra SR začne už tento mesiac poskytovať službu elektronického výpisu z registra trestov v novej podobe. Uvádza sa to v informácii, ktorú zobrala na vedomie vláda na svojom dnešnom zasadnutí.

slovakia

left justify in out

V apríli by podľa správy malo byť uvedené do produkčnej prevádzky nové integračné rozhranie. Služba bude poskytovaná nielen súdom a orgánom činným v trestnom konaní, ale aj orgánom Európskej únie.

Informačný systém prokuratúry bol doposiaľ nasadený v pôvodnej koncepcii, a to pre súdy, orgány činné v trestnom konaní, živnostenské úrady, Slovenskú poštu. Do septembra by mala byť nová služba k dispozícii aj pre ďalšie orgány verenej moci.

 

„Občanovi bude služba dostupná elektronicky prostredníctvom eDesk schránky Ústredného portálu verejnej správy,“ informuje generálna prokuratúra.

 

Poskytnutie elektronického výpisu z registra trestov bude viazané na zaručený elektronický podpis a bude ho možné použiť na právne úkony. Systém prokuratúra buduje z prostriedkov Operačného programu Informatizácia spoločnosti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies