Obavy z rozpadu eurozóny sa po holandských voľbách znížili

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 14:25 • 2 min
Obavy z rozpadu eurozóny sa po holandských voľbách znížili

BRUSEL - Obavy investorov z rozpadu eurozóny sa znížili po prekvapivo slabom výsledku pravicového populistu Geerta Wildersa v holandských voľbách.

slovakia

left justify in out

Na konci marca len 18,7 % investorov počítalo s odchodom aspoň jedného členského štátu eurozóny v najbližších 12 mesiacoch, uviedla dnes poradenská spoločnosť Sentix na základe prieskumu medzi 1200 investormi. Na konci februára ešte rozpad eurozóny očakával každý štvrtý investor.

 

"Situácia v eurozóne sa opäť zlepšuje, prinajmenšom na povrchu," uviedol šéf Sentixu Manfred Hübner. "Nečakane slabé výsledky pravicových populistov v holandských parlamentných voľbách zjavne upokojili investorov."

 

S napätím sa však naďalej čaká na francúzske prezidentské voľby. "Preto nemôžeme hovoriť o trvalom zlepšení situácie," upozornil Hübner.

 

Prieskumy vo Francúzsku naďalej ukazujú, že kandidátka krajne pravicového Národného frontu Marine Le Penová by sa mala v aprílovom prvom kole volieb umiestniť vpredu. V druhom kole, ktoré by sa malo konať v máji, však prieskumy signalizujú jasné víťazstvo jej protikandidáta, ktorým zrejme bude bývalý minister hospodárstva Emmanuel Macron. Stále však zostáva nerozhodnutých 43 % voličov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona