Obavy z rastu zásob v USA znížili ceny ropy, Brent sa ale ďalej drží nad 44 USD

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 09:08 • 2 min
Obavy z rastu zásob v USA znížili ceny ropy, Brent sa ale ďalej drží nad 44 USD

LONDÝN - Ceny ropy dnes zaznamenali mierny pokles, keď ich vývoj ovplyvnilo vyberanie ziskov a obavy, že zásoby ropy v USA sa minulý týždeň zvýšili viac, než sa predpokladalo.

slovakia

left justify in out

Tieto faktory mali dnes na trhy výraznejší vplyv než správa z utorka (12.4.), že Rusko a Saudská Arábia sa zhodli na zmrazení produkcie ropy ešte pred víkendovou schôdzkou najväčších producentov v katarskej Dauhe. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Zásoby ropy v USA podľa informácií Amerického ropného inštitútu API vzrástli za minulý týždeň o 6,2 milióna barelov (1 barel = 159 litrov) na 536,3 milióna barelov. To je omnoho výraznejší rast, než očakávali analytici, ktorí počítali s rastom ropných zásob len o 1,9 milióna barelov. Rozhodujúcu informáciu o stave zásob ropy v USA zverejní dnes americké ministerstvo energetiky. Trhy negatívne ovplyvnil aj rast kurzu dolára.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v júni klesla pred 7.00 h o 30 centov na 44,39 USD (38,95 eura) za barel. Na záver predchádzajúceho obchodovania zaznamenala štvormesačné maximum, keď obchodovanie uzatvorila rastom o 1,86 USD (4,3 %).

 

Cena americkej ľahkej ropy WTI s májovým kontraktom klesla o 40 centov na 41,77 USD/barel. Na záver utorkového obchodovania vzrástla o 1,81 USD (4,48 %).

 

(1 EUR = 1,1396 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies