Obavy z násilia v Drážďanoch nie sú malé, polícia je v pohotovosti

NETKY.SK • 19 Október 2015, 17:27 • 2 min
Obavy z násilia v Drážďanoch nie sú malé, polícia je v pohotovosti

DRÁŽĎANY - V saských Drážďanoch sa dnes popoludní zvýšilo napätie.

slovakia

left justify in out

Iba krátko pred otvorením jubilejného mítingu protiislamského a xenofóbneho hnutia Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu (Pegida), od ktorého prvej verejnej akcie uplynul dnes práve rok, sa totiž v univerzitnej štvrti mesta zhromaždili stovky odporcov hnutia - účastníkov prvého zo štyroch hviezdicových behov ulicami mesta.

 

Na prejavy nesúhlasu s prejavmi xenofóbie vyzvala pod mottom Srdce namiesto nenávisti široká aliancia politických a spoločenských subjektov, informovala tlačová agentúra DPA.

 

Policajtov z Drážďan, ktorí očakávajú v uliciach mesta rádovo desiatky tisíc ľudí, podporujú aj kolegovia z iných spolkových krajín Nemecka a príslušníci spolkovej polície. Vedenie spolkovej krajiny Sasko vyzvalo všetkých zainteresovaných, aby rezignovali na prejavy násilia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona