Obavy o Schumachera: Z kómy sa už nikdy nemusí prebrať!

NETKY.SK • 16 Január 2014, 11:44 • 2 min
Obavy o Schumachera: Z kómy sa už nikdy nemusí prebrať!

BERLÍN - Sedemnásobný majster sveta formuly 1 Michael Schumacher sa po nehode na lyžovačke možno do konca života nepreberie z kómy, informujú viaceré nemecké periodiká.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka Bild je stav 45-ročného bývalého jazdca natoľko vážny, že lekári neuvažujú o jeho prebudení z umelého spánku, v ktorom ho udržiavajú už 19 dní. Počas uplynulých desiatich dní nevydali lekári ani Schumacherova rodina nijaké vyhlásenie ohľadom zdravotného stavu legendy motoristického športu.

"Je možné, že v jeho prípade nastali nejaké komplikácie," uviedol pre Focus neurochirurg Andreas Zieger na margo zotrvania Schumachera v umelom spánku. Podľa kolínskeho profesora Gereona Finka by to mohlo znamenať vážne poškodenie mozgu. "Jeho zdravotný stav je zrejme horší, ako dúfali," citoval Finka denník Daily Mail. 

"Schumi" v nedeľu 29. decembra pri lyžovačke vo francúzskom stredisku Méribel narazil hlavou do skaly a v nemocnici v Grenobli absolvoval dve operácie mozgu. Lekári viackrát opísali jeho stav ako stabilizovaný, ale kritický. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies