Obamovu nomináciu za prezidentského kandidáta demokratov predniesol Clinton

NETKY.SK • 6 September 2012, 06:49 • 2 min
Obamovu nomináciu za prezidentského kandidáta demokratov predniesol Clinton

Obamovu nomináciu za prezidentského kandidáta demokratov predniesol Clinton - Politika Bývalý americký prezident Bill Clinton dnes na nominačnom zjazde Demokratickej strany v Charlotte oficiálne nominoval úradujúceho prezidenta USA Baracka Obamu za demokr

slovakia

left justify in out

imgBývalý americký prezident Bill Clinton dnes na nominačnom zjazde Demokratickej strany v Charlotte oficiálne nominoval úradujúceho prezidenta USA Baracka Obamu za demokratického kandidáta v novembrových prezidentských voľbách.
      Clinton pred nadšeným davom tisícov delegátov zjazdu označil Baracka Obamu za muža, ktorý "nás priviedol na dlhú cestu obnovy".
      Obama podľa niekdajšieho prezidenta "zastavil upadanie Spojených štátov do krízy, uvedomujúc si, že hoci sa podarilo vytvoriť a zachrániť množstvo pracovných miest, naďalej sú tu milióny ľudí, ktorí sa snažia uživiť svoje deti a udržať si nádej na lepšiu budúcnosť".
      Clinton prišiel na pódium za zvukov ústrednej piesne svojej úspešnej prezidentskej kampane, skladby Don't Stop (Thinkin' About Tomorrow) od skupiny Fleetwood Mac.
      Americký prezident z rokov 1993-2001, ktorý označil Obamu za muža chladného navonok, no vnútorne zapáleného za Ameriku, kritizoval Republikánsku stranu za jej politiku marenia Obamovej snahy pomôcť oživiť americkú ekonomiku. Osobitne menoval lídra republikánov v Senáte Mitcha McConnella, ktorého "prioritou číslo jeden nie je prinavrátiť Američanom prácu, ale vyhodiť prezidenta Obamu z práce".
      Clintonov prejav, ktorý odvysielali naživo americké médiá, bol najsledovanejším bodom druhého dňa nominačného zjazdu demokratov v štáte Severná Karolína.
      Trojdňový zjazd vyvrcholí vo štvrtok (v piatok SELČ) vystúpením Baracka Obamu, ktorý oficiálne prijme prezidentskú kandidatúru. Napokon sa jeho príhovor nebude konať na veľkom nekrytom štadióne s kapacitou 74.000 miest - ako sa očakávalo -, ale vzhľadom na predpovede nepriaznivého počasia ho presunuli do menšej, zastrešenej budovy. Okrem Obamu sa delegátom a priaznivcom Demokratickej strany na štadióne Time Warner Cable Arena prihovorí aj viceprezident Joe Biden.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies