Obamovu inauguráciu oslávili aj v Bratislave

NETKY.SK • 22 Január 2013, 08:04 • 2 min
Obamovu inauguráciu oslávili aj v Bratislave

Obamovu inauguráciu oslávili aj v Bratislave - Politika Nádej na prekonanie straníckych rozporov vo Washingtone vyjadril dnes americký veľvyslanec v SR Theodore Sedgwick po inauguračnom prejave amerického prezidenta Baracka Obamu. Slávnosť vo Washingtone

slovakia

left justify in out

img

Nádej na prekonanie straníckych rozporov vo Washingtone vyjadril dnes americký veľvyslanec v SR Theodore Sedgwick po inauguračnom prejave amerického prezidenta Baracka Obamu.

Slávnosť vo Washingtone rezonovala aj priamo v rezidencii veľvyslanca USA v Bratislave, kde si pozvaní diplomati a ďalší hostia mohli vychutnať strhujúcu atmosféru podujatia na veľkej televíznej obrazovke.

Americký veľvyslanec hneď na úvod priateľsky objal staronového šéfa Bieleho domu okolo pliec, zdvihol čašu vína a mohlo sa ísť ku Kapitolu - samozrejme, iba symbolicky. 

Obamova figurína pri rečníckom pulte bola však tak vierohodná, že niektorí hostia sa pri príchode prekvapene strhli. Sedgwick poznamenal, že inauguračný prejav zrejme nepôjde do hĺbky vládneho programu - určí tón na nasledujúce štyri roky. Obama nesklamal, dojatie v rezidencii bolo priam hmatateľné.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies