Obamovi zakázali iPhone a obmedzujú mu aj emaily

NETKY.SK • 5 December 2013, 16:09 • 2 min
Obamovi zakázali iPhone a obmedzujú mu aj emaily

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama v stredu priznal, že nemôže z bezpečnostných dôvodov na komunikáciu používať populárny iPhone.

slovakia

left justify in out

Namiesto neho si však vymohol používanie iného moderného zariadenia, ktorým je špeciálne upravený Blackberry. To je údajne oveľa imúnnejšie voči odpočúvaniu či inému ilegálnemu spôsobu získavania informácií o najmocnejšom mužovi sveta. Tento typ takzvaného smartphonu si šéf Bieleho domu obľúbil a používa ho napriek výhradám tajných služieb USA. Obama sa totiž opakovane sťažuje na nedostatočný bezprostredný kontakt s okolitým svetom, keďže informácie dostáva prostredníctvom svojich poradcov alebo médií. Biely dom v tejto súvislosti dodal, že pre obavy z nabúrania sa do jeho telefónu je veľmi obmedzená aj Obamova možnosť komunikovať cez emailovú adresu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies