Obamove nariadenia o imigrácii zastavil súd

NETKY.SK • 17 Február 2015, 14:48 • 2 min
Obamove nariadenia o imigrácii zastavil súd

HOUSTON - Americký federálny súd v Texase v pondelok vyhovel žiadosti zoskupenia 26 štátov USA, aby pozastavil uplatňovanie sporných nariadení prezidenta Baracka Obamu z novembra 2014, ktoré sa týkajú pobytu nelegálnych prisťahovalcov.

slovakia

left justify in out

Dočasné opatrenie má preklenúť obdobie, kým súdy nerozhodnú o žalobe sledujúcej definitívne zvrátenie Obamovho postupu. Federálny sudca Andrew Hanen vydanie príkazu odôvodnil tvrdením, že dotknuté štáty by inak mohli "utrpieť nenapraviteľné škody". Očakáva sa, že federálna vláda proti rozhodnutiu podá odvolanie.

 

Cieľom Obamových nariadení, ktoré obchádzajú Kongres, je zabrániť vyhosteniu odhadom až piatich miliónov ľudí žijúcich v USA ilegálne. Sudca Hanen sa vyjadril, že v prípade uvedenia do platnosti "by bolo nemožné vrátiť džina späť do fľaše" a súhlasí s argumentom žiadateľov, že legalizácia pobytu je "prakticky nezvratným" krokom. Prvé z Obamových nariadení týkajúce sa programu ochrany mladých imigrantov pred vyhostením malo platiť od stredy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies