Obamova vláda je pripravená posilniť vzťahy s líbyjskou opozíciou

NETKY.SK • 15 Júl 2011, 11:17 • 2 min
Obamova vláda je pripravená posilniť vzťahy s líbyjskou opozíciou

Obamova vláda je pripravená posilniť vzťahy s líbyjskou opozíciou

slovakia

left justify in out

img

Vláda amerického prezidenta Baracka Obamu je pripravená posilniť vzťahy s hlavným opozičným hnutím v Líbyi, ak bude jasné, že hnutie začne vládnuť po odchode líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího.
      Informovala dnes o tom tlačová agentúra Associated Press s odvolaním sa na nemenovaného predstaviteľa amerického ministerstva zahraničných vecí, ktorý sprevádza šéfku diplomacie Hillary Clintonovú na jej zahraničnej ceste. Clintonová vo štvrtok pricestovala do Turecka.
      Podľa zdroja chce Washington rozvíjať vzťahy s Prechodnou národnou radou, keď opozícia predloží podrobné plány na demokratickú vládu a voľby.
      To by mohlo byť krokom k vytvoreniu predpokladov na plné diplomatické uznanie rady a odstrániť niektoré bariéry brániace poskytovaniu veľmi potrebnej finančnej pomoci. Predpokladá sa, že rada bude svoje plány prezentovať na dnešnom stretnutí medzinárodnej kontaktnej skupiny pre Líbyu v Istanbule.
Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies