Obamová propagovala v Miláne svoju srdcovú tému: Jedzte zdravo

NETKY.SK • 18 Jún 2015, 06:31 • 2 min
Obamová propagovala v Miláne svoju srdcovú tému: Jedzte zdravo

MILÁNO - Prvá dáma USA Michelle Obamová preniesla v stredu svoju kampaň za zdravé stravovanie aj do zahraničia, ale poznamenala, že doma má s tým tiež ešte veľa práce.

slovakia

left justify in out

Manželka prezidenta Baracka Obamu je na niekoľkodňovej návšteve Talianska a v milánskej reštaurácii James Beard American Restaurant pripravila šalát zo šošovice, jačmeňa a ryže - spolu so stredoškolskými študentkami. Talianske Miláno predstavuje druhú etapu jej turné, na ktorom propaguje niektoré svoje najdôležitejšie iniciatívy, vrátane boja proti obezite zdravým stravovaním.

 

Obamová zdôraznila 20 zahraničným študentkám z Americkej školy v Miláne, že je dôležité sadnúť si s rodinou k jedlu za spoločný stôl čo najčastejšie. Prvá dáma USA vysvetlila, že čas strávený pri večeri rozhovorom o udalostiach z prežitého dňa je jeden zo spôsobov, ako jesť pomalšie a jedlo si vychutnávať.

 

 

"A človek pravdepodobne menej zje, pretože jedlo do seba len tak nehádže... My ho do seba nehádžeme. Prezident však niekedy áno," dodala podľa agentúry AP so smiechom Obamová. Stovky ľudí lemovali ulice Milána, aby aspoň na chvíľu zazreli jej kolónu áut, keď sa z reštaurácie pri gotickom Milánskom dóme v centre mesta presúvala do kostola Santa Maria delle Grazie. Tam si, aj v duchu svojej stravovacej témy, pozrela spolu so sprievodom Da Vinciho slávneho dielo Posledná večera - spoločnosť jej robili tiež taliansky premiér Matteo Renzi, jeho manželka a dcéra.

 

Dospievajúce dcéry Obamovej, Malia a Sasha, a jej matka Marian Robinsonová sa k nej na tejto kultúrnej vychádzke pripojili. Privítal ich premiér Renzi, jeho manželka Agnes a deväťročná dcéra Ester. Americká prvá dáma sa naklonila a objala dcéru Renziovcov, Malia Obamová jej zamávala a povedala "Nice to meet you".

 

 

Ester Renziová sa zasmiala, keď sa potkla cestou ku kostolu, kde si mali pozrieť fresku Posledná večera, a pomocnú ruku jej podali sestry Obamové. Michelle Obamová bude vo štvrtok viesť prezidentskú delegáciu na svetovú výstavu Expo 2015 v Miláne, ktorá sa zameriava na stravovanie, výživu a hlad vo svete.

 

Obamová zamieri v piatok na návštevu k americkým vojakom, dislokovaným v meste Vicenza na severe Talianska. Jej poslednou zastávkou budú Benátky, kde má naplánované viaceré kultúrne vychádzky, vrátane návštevy oceňovaného Amerického pavilónu na 56. ročníku bienále výtvarného umenia.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies