Obamova popularita je najnižšia od jeho príchodu do Bieleho domu

NETKY.SK • 30 Apríl 2014, 11:11 • 2 min
Obamova popularita je najnižšia od jeho príchodu do Bieleho domu

WASHINGTON - Popularita amerického prezidenta Baracka Obamu dosiahla v apríli rekordné minimum. Podľa prieskumu verejnej mienky z dielne denníka Washington Post a televízie ABC ho podporuje najmenej ľudí od jeho nástupu do funkcie začiatkom roku 2009.

slovakia

left justify in out

Konkrétne sa v prieskume, ktorého výsledky zverejnili v utorok, na jeho stranu postavilo iba 41 percent opýtaných. Začiatkom roka to ešte bolo 46 percent. Respondenti vyslovili nespokojnosť najmä s jeho ekonomickou politikou a taktiež s postojom ku kríze na Ukrajine. S jeho postupom v tejto veci vyjadrilo súhlas iba 34 percent respondentov. Súčasná situácia tak znamená veľkú hrozbu pre jeho Demokratickú stranu pred novembrovými parlamentnými voľbami.

 

Opačný trend ako Obama zaznamenáva jeho ruský náprotivok Vladimir Putin. Jeho podpora u Rusov bola v marci najvyššia od roku 2008 a ako hlavu štátu ho uznáva 80 percent Rusov. Spokojnosť s rodákom z Petrohradu bola vyššia iba na jar roku 2008, keď odchádzal po dvoch funkčných obdobiach z prezidentského kresla. Vtedy za Putinom stálo 85 percent jeho spoluobčanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies