Obamov svetlý oblek spôsobil rozruch

NETKY.SK • 29 August 2014, 15:18 • 2 min
Obamov svetlý oblek spôsobil rozruch

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama vo štvrtok vystúpil s prejavom o dianí v zahraničí a plánoch, ako budú Američania reagovať na situáciu v Iraku a na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Prítomných novinárov i divákov však viac ako jeho slová zaujala voľba obleku. Ten mal pieskovú farbu, pričom Obama v drvivej väčšine verejných vystúpení nosí tmavé obleky. Jeho výber sa aj preto stal hitom internetu a terčom posmešných poznámok. Okrem iného sa objavila aj zmena hesla jeho kampane z roku 2008, ktoré znelo Yes, we can (Áno, dokážeme to). Po novom je to vraj Yes, we tan (Áno, opaľujeme sa).

 

Populárnym sa Obamov oblek stal najmä na Twitteri. Okrem rôznych karikatúr si ho podali aj novinári z amerických denníkov. Britský portál BBC priniesol niekoľko ich postrehov. Podla Josha Barra z New York Times "Obama sľubuje poraziť kohokoľvek, kto ho donútil obliecť si tento oblek". Wesley Lowery z Washington Post sa prostredníctvom svojho konta pýtal, kto "dal prezidentovi Obamovi starý oblek zo šatníka jeho otca, ktorý nosieval do kostola". Laura Bassetová z portálu Huffington Post situáciu, keď sa "Obamovmu obleku dostáva väčšej pozornosti ako jeho slovám", označila za "každodennú záležitosť v živote prvej dámy".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona