Obamov brat utrpel vo voľbách v Keni zdrvujúcu porážku

NETKY.SK • 11 Marec 2013, 10:52 • 2 min
Obamov brat utrpel vo voľbách v Keni zdrvujúcu porážku

NAIROBI - Nevlastný starší brat amerického prezidenta Baracka Obamu utrpel vo voľbách guvernéra kenskej provincie Siaya zdrvujúcu porážku. Napísal o tom denník Daily News s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Malik Obama kandidoval ako nezávislý kandidát, pričom ako hlavný bod svojho programu uvádzal boj proti chudobe, zlepšenie infraštruktúry a industrializáciu provinciu. Za hlavnú inšpiráciu pre svoju kariéru a svoj program Change is coming (Prichádza zmena) označil politické úspechy svojho nevlastného brata Baracka Obamu.

Podľa dostupných výsledkov hlasovania sa Malikovi Obamovi nepodarilo priblížiť ani k Williamovi Oduolovi, ktorý skončil na druhom mieste. Voľby vyhral a guvernérom provincie Siaya sa stal Cornel Rasanga, korý Oduola porazil o 10.000 hlasov. Obamu volilo necelých 700 voličov, vyplýva z neoficiálnych výsledkov.  

Barack a Malik Obamovci majú spoločného otca, ktorý sa narodil v kenskom mestečku Kogelo. To sa po víťazstve amerického prezidenta vo voľbách v roku 2008 stalo cieľom turistov, aj keď Barack Obama v Keni nikdy nežil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies