Obamov blízky spolupracovník Daniel Pfeiffer odchádza z funkcie

NETKY.SK • 4 Február 2015, 22:00 • 2 min
Obamov blízky spolupracovník Daniel Pfeiffer odchádza z funkcie

WASHINGTON - Poradca amerického prezidenta Baracka Obamu pre stratégiu a komunikáciu Daniel "Dan" Pfeiffer v marci odstúpi zo svojej funkcie. Oznámil to dnes Biely dom, ktorý citovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Pfeiffer ako dlhoročný člen Obamovho úzkeho okruhu spolupracovníkov mu radil počas jeho prvej prezidentskej predvolebnej kampane v roku 2008. "Tak ako každý v Bielom dome, aj ja som profitoval z jeho politického dôvtipu," uviedol Obama.

 

Dan Pfeiffer (39) pôsobil v Bielom dome najskôr ako riaditeľ komunikácie, neskôr sa stal jedným z hlavných poradcov. Vo svojej práci presadzoval využívanie sociálnych médií, snažiac sa niekedy obísť tradičné spravodajské organizácie.

 

Jeho odstúpenie zrejme súvisí so zdravotnými problémami, ktoré ho postihli v uplynulých rokoch. O svojom rozhodnutí informoval prezidenta už vlani v decembri, podľa Bieleho domu však o tomto kroku rozmýšľal dlhšiu dobu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies