Obama zvažuje dodávky zbraní sýrskej opozícii

NETKY.SK • 1 Máj 2013, 08:20 • 2 min
Obama zvažuje dodávky zbraní sýrskej opozícii

Washington - Americký prezident Barack Obama začal zvažovať, či USA nedodajú zbrane sýrskej opozícii, uviedla v noci nadnes tlačová agentúra DPA, s odvolaním sa na americký denník Washington Post.

slovakia

left justify in out

Šéf Bieleho domu tiež väčšmi tlačí na ruského prezidenta Vladimira Putina, aby prestal podporovať sýrsky režim. Obama chce urobiť záverečné rozhodnutie ohľadom zbraní pre sýrsku opozíciu pred stretnutím s Putinom. Obaja štátnici budú rokovať v júni, na okraj summitu krajín G-8.

Vodca libanonského šiitského hnutia Hizballáh šejk Hasan Nasralláh varoval, že sýrski povstalci nedokážu vojensky poraziť režim sýrskeho prezidenta Bašára Asada a vyjadril pripravenosť na intervenciu v prospech sýrskej vlády, uviedla tlačová agentúra AP.

 

Nasralláh v utorkovom televíznom prejave povedal, že Sýria má "skutočných priateľov" v regióne a vo svete, ktorí nedovolia, aby krajina padla do rúk Američanov, Izraela alebo extrémistických skupín.

Hizballáh je známy podporou bojovníkov sýrskeho režimu proti prevažne sunnitským povstalcom v šiitských dedinách pri libanonskej hranici. Nasralláhove výroky boli doteraz najsilnejším náznakom toho, že hnutie je pripravené zapojiť sa oveľa väčšmi do záchrany Asadovho režimu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies