Obama zväčšil svoj náskok pred Romneym, voliči sú optimistickejší

NETKY.SK • 11 Júl 2012, 05:56 • 2 min
Obama zväčšil svoj náskok pred Romneym, voliči sú optimistickejší

Obama zväčšil svoj náskok pred Romneym, voliči sú optimistickejší

slovakia

left justify in out

img

Prezident USA Barack Obama tento mesiac zväčšil svoj náskok pred republikánskym súperom Mittom Romneym v súboji o Biely dom na šesť percent, pretože voliči majú teraz o trochu optimistickejší pohľad na ekonomiku. Ukázal to v utorok zverejnený prieskum tlačovej agentúry Reuters a inštitútu Ipsos.
      Štyri mesiace pred americkými prezidentskými voľbami, naplánovanými na 6. novembra, vedie Obama pred Romneym u zaregistrovaných voličov v pomere 49 percent k 43 percentám. Minulý mesiac mal Obama len tesný jednopercentný náskok pred bývalým guvernérom štátu Massachusetts.
      Obamove zlepšené preferencie sú výsledkom silnejúceho optimizmu Američanov ohľadne budúcnosti, pričom počet voličov, podľa ktorých ide krajina zlým smerom, klesol o päť percent na 58 percent.
      Počet Američanov, ktorí schvaľujú Obamov výkon v prezidentskom úrade, stúpol o jedno percento na 48 percent. Tých, čo nesúhlasia s Obamovou prácou, je 47 percent, teda menej o tri percentá.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies