Obama zmiernil tresty niektorým odsúdeným za nenásilné drogové delikty

NETKY.SK • 31 August 2016, 08:51 • 2 min
Obama zmiernil tresty niektorým odsúdeným za nenásilné drogové delikty

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama v utorok zmiernil tresty ďalším 111 federálnym väzňom, odsúdeným za nenásilné drogové delikty. Oznámila to tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa poradcu Bieleho domu Neila Egglestona Obama už skoršie v auguste zmiernil tresty 214 federálnym väzňom. Spoločne s utorňajšími milosťami tak znížil tresty najvyššiemu počtu odsúdených za jediný mesiac zo všetkých prezidentov USA.

 

Obama už dlho vyzýva na zrušenie prísnych trestov za drogové trestné činy s argumentom, že vedú k neprimeranému potrestaniu a väzenským trestom, nevídaným v iných rozvinutých krajinách.

 

Zmiernenie trestov dokazuje snahu prezidenta uplatniť svoje právo na milosrdenstvo a dať jednotlivcom, ktorí si to zaslúžili, druhú šancu, zdôraznil Eggleston.

 

A povedal, že Obama zmiernil tresty celkove 673 odsúdeným, čo je viac ako 10 prezidenti pred ním spolu. U vyše tretiny prípadov išlo o odsúdených na doživotné tresty.

 

"Musíme si uvedomiť, že títo ľudia sú synovia, dcéry, rodičia a v mnohých prípadoch aj starí rodičia, ktorí urobili kroky smerom k rehabilitácii a zaslúžili si druhú šancu," dodal Eggleston. "Sú to jednotlivci, ktorí dostali neprimerane tvrdé tresty na základe zastaraných zákonov za spáchanie prevažne nenásilných drogových trestných činov," citovala ho tlačová agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies