Obama zmiernil tresty 214 odsúdeným

NETKY.SK • 4 August 2016, 06:36 • 2 min
Obama zmiernil tresty 214 odsúdeným

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama zmiernil dnes tresty väzenia 214 odsúdeným. Ide o najväčšie hromadné zmiernenie trestov uskutočnené americkým prezidentom za jediný deň prinajmenšom od roku 1900. Spravodajský portál BuzzFeed News o tom informoval Biely dom.

slovakia

left justify in out

Dnešné hromadné zmiernenie trestov väzenia odsúdeným je ostatným v sérii takýchto opatrení od roku 2014, keď Obama podporil proces prehodnocovania vysokých trestov, ktoré by páchateľom neboli udelené, keby boli odsúdení podľa v súčasnosti platných zákonov.

 

"Je to dobrý deň - nielen pre tých 214 jednotlivcov, ktorí dostanú zaslúženú druhú šancu, ale aj pre ľudí z ministerstva spravodlivosti a aktivistov v celej krajine, ktorí každý deň pracujú na odstraňovaní nedostatkov nášho trestného zákona," uviedol pre BuzzFeed News právny poradca Bieleho domu Neil Eggleston.

 

Z dnes zmiernených rozsudkov sa 67 týka ľudí odsúdených na doživotné väzenie za trestné činy nenásilnej povahy spojené s drogami. Počas svojho pôsobenia v Bielom dome skrátil Obama tresty celkovo 562 odsúdeným.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona