Obama získal pre demokratov a svoju prezidentskú kampaň 86 miliónov dolárov

NETKY.SK • 14 Júl 2011, 16:19 • 2 min
Obama získal pre demokratov a svoju prezidentskú kampaň 86 miliónov dolárov

Obama získal pre demokratov a svoju prezidentskú kampaň 86 miliónov dolárov

slovakia

left justify in out

img

Americkému prezidentovi Barackovi Obamovi sa v kampani za opätovné zvolenie a pre Demokratickú stranu podarilo za posledné tri mesiace získať 86 miliónov dolárov (61,1 milióna eur). Informovala dnes o tom tlačová agentúra Associated Press.
      Obama tak v porovnaní s republikánmi získal veľký náskok pri získavaní finančných prostriedkov. Výsledok je lepší než v jeho víťaznej prvej kampani, a to napriek stagnujúcej ekonomike a neustálej kritike republikánov.
      Poradcovia amerického prezidenta v súkromnom rozhovore sponzorom povedali, že by mohli získať viac než 750 miliónov dolárov (532,9 milióna eur) zozbieraných v roku 2008. Dúfajú, že by to mohla byť až jedna miliarda dolárov (710,6 milióna eur).
      Vedenie Obamovej kampane v stredu informovalo, že získalo viac ako 47 miliónov dolárov (33,4 milióna eur) a Demokratický národný výbor (najvyšší stranícky orgán demokratov - pozn. TASR) vyše 38 miliónov dolárov (27 miliónov eur).
      Podľa organizátorov kampane sú tieto čísla odpoveďou na všetky pochybovačné otázky o podpore pre Obamu. Finančné prostriedky poskytlo vyše 550.000 ľudí, mnohí tak urobili po prvý raz.
      Z republikánov zatiaľ získal najviac finančných prostriedkov Mitt Romney, bývalý guvernér štátu Massachusetts. Za posledné tri mesiace to bolo vyše 18 miliónov dolárov (12,8 milióna eur). Nezávislá skupina podporujúca Romneyho kandidatúru zozbierala tento rok 12 miliónov dolárov (8,5 milióna eur).
Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona