Obama získal hlasy na ratifikáciu americko-ruskej zmluvy Nový START

NETKY.SK • 22 December 2010, 08:40 • 2 min
Obama získal hlasy na ratifikáciu americko-ruskej zmluvy Nový START

Obama získal hlasy na ratifikáciu americko-ruskej zmluvy Nový START - Politika Americký prezident Barack Obama získal hlasy v Senáte, potrebné na ratifikáciu americko-ruskej zmluvy o odzbrojení (Nový START), uviedla dnes tlačová agentúra AP. Najmenej devä

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama získal hlasy v Senáte, potrebné na ratifikáciu americko-ruskej zmluvy o odzbrojení (Nový START), uviedla dnes tlačová agentúra AP.
      Najmenej deväť republikánov verejne oznámilo, že budú hlasovať za zmluvu. Podporí ju aj vplyvný republikánsky senátor Lamar Alexander.
      Americká ústava vyžaduje, aby za ratifikáciu zmluvy v Senáte hlasovali dve tretiny senátorov. Demokrati, ktorí majú v Senáte väčšinu, potrebujú hlasy prinajmenšom deviatich republikánov. Hlasovanie sa očakáva v stredu.
      Republikáni chceli dostať do preambuly zmluvy dodatok o význame taktických jadrových zbraní, ktorých má Rusko viac ako USA. Zmena preambuly by si však vyžadovala nové rokovania o texte dokumentu, ktorý by tak bol prakticky odsúdený na zánik.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona