Obama zdôraznil, že nie je možné hermeticky uzavrieť časť Afriky

NETKY.SK • 18 Október 2014, 13:07 • 2 min
Obama zdôraznil, že nie je možné hermeticky uzavrieť časť Afriky

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama dnes vyzval Američanov, aby nepodliehali hystérii v súvislosti s ebolou a zľahčoval myšlienku zákazu cestovania z krajín západnej Afriky sužovaných epidémiou eboly.

slovakia

left justify in out

Podľa neho by takéto opatrenie situáciu v skutočnosti iba zhoršilo.

 

Kongresmani tento týždeň naliehali na Obamu, aby zakázal vstup do USA ľuďom cestujúcim z Libérie, Sierry Leone či Guiney. Obama sa vyjadril, že nie je v zásade proti zákazu cestovania, ale vo svojom týždňovom príhovore objasnil, že sa k tomu neprikláňa.
      

"Nemôžeme sa jednoducho odstrihnúť od západnej Afriky," zdôraznil vysvetľujúc, že by to sťažilo presun zdravotníkov a dodávok humanitárnej pomoci do oblasti a motivovalo by ľudí k úteku z nej, aby sa vyhli zdravotníckym kontrolám, čo by sťažilo pátranie po nakazených ľuďoch.
      

Obama vyhlásil, že boj s ebolou nejaký čas potrvá a varoval, že "kým sa to skončí, uvidíme viac izolovaných prípadov aj tu v Amerike". "To, čo máme teraz nie je 'epidémia' eboly v Amerike," povedal. "Je to vážna choroba, ale nemôžeme podľahnúť hystérii alebo strachu," citovala Obamu tlačová agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies