Obama zablahoželal futbalistom k postupu do osemfinále MS

NETKY.SK • 25 Jún 2010, 13:23 • 2 min
Obama zablahoželal futbalistom k postupu do osemfinále MS

Obama zablahoželal futbalistom k postupu do osemfinále MS

slovakia

left justify in out

Americký prezident Barack Obama zablahoželal vo štvrtok večer futbalovej reprezentácii k postupu do osemfinále MS v Juhoafrickej republike. Prvý muž Ameriky gratuloval tímu telefonicky po tom, čo Američania vyhrali nad Alžírskom 1:0 a obsadili prvé miesto v C-skupine pred druhým Anglickom. Obama označil úspech za "neoceniteľné víťazstvo" a zaželal futbalistom veľa šťastia v ďalších bojoch. Američania narazia v osemfinále na Ghanu.
      Rozhodujúci zápas s Alžírčanmi, ktorý Landon Donovan rozhodol až v nadstavenom čase, si však Obama nemohol pozrieť, keďže práve rokoval s hlavným veliteľom amerických a spojeneckých síl NATO v Afganistane generálom Stanleym McChrystalom. Počas ďalšieho stretnutia s generálom Davidom Petraeusom, ktorý má McChrystala nahradiť, však začul výkriky radosti z vedľajších kancelárii, keď Donovan vsietil postupový gól. Obama následne v telefonáte osobne zablahoželal aj Donovanovi. Spýtal sa tiež brankára Tima Howarda na stav jeho rebier, ktoré si zranil v prvom zápase a zaujímal sa aj o stav Clinta Dempseyho s rozrezanou perou. Na záver prezident ubezpečil futbalistov, že im v osemfinále proti Ghane bude držať palce celá krajina.

Zdroj: TASR 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies