Obama začal dlho odkladanú návštevu Austrálie

NETKY.SK • 17 November 2011, 03:10 • 2 min
Obama začal dlho odkladanú návštevu Austrálie

Obama začal dlho odkladanú návštevu Austrálie

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama konečne splnil svoj sľub navštíviť Austráliu a dnes popoludní miestneho času pricestoval do austrálskeho hlavného mesta Canberra. Informovala o tom agentúra AP.
Po štarte z Honolulu, kde Obama hostil ekonomický summit, prekročil onedlho prezidentský špeciál Air Force One na ceste do Austrálie medzinárodnú časovú hranicu.
Šéf Bieleho domu strávi v Austrálii poldruha dňa, stretne sa s predsedníčkou vlády Juliou Gillardovou a vystúpi v austrálskom parlamente.
Očakáva sa, že v rámci návštevy bude prezident informovať aj o tom, že Spojené štáty rozšíria svoju vojenskú prítomnosť na najmenšom kontinente sveta.
Obama už dvakrát zrušil plány na návštevu Austrálie - raz musel zostať vo Washingtone kvôli hlasovaniu o zákone o zdravotnej reforme, a raz kvôli ropnej škvrne v Mexickom zálive.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona