Obama vyzval úrady, aby zabezpečili pripravenosť nemocníc na pacientov s ebolou

NETKY.SK • 13 Október 2014, 08:15 • 2 min
Obama vyzval úrady, aby zabezpečili pripravenosť nemocníc na pacientov s ebolou

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama požiadal federálne úrady, aby prijali ďalšie kroky, ktoré by zabezpečili pripravenosť amerického zdravotníckeho systému v otázke bezpečnostných postupov pri víruse ebola.

slovakia

left justify in out

Obamova žiadosť prišla v čase, keď sa verejnosť dozvedela, že príčinou nakazenia jedného zo zdravotníkov, ktorí sa starali o pacienta s ebolou v nemocnici v Dallase, vírusom tejto smrtiacej choroby, bolo porušenie postupu pri liečbe.
      

"Sme hlboko znepokojení týmto novým vývojom," povedal lekár Thomas Frieden, šéf amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC), v rozhovore pre stanicu CBS. Zdravotnícky pracovník v Texaskej presbyteriánskej nemocnici v Dallase, ktorý poskytoval starostlivosť zosnulému pacientovi s ebolou Thomasovi Ericovi Duncanovi, má po predbežných testoch pozitívne výsledky na toto nebezpečné ochorenie.
      

"Domnievam sa, že fakt, že sme nevedeli o zjavnom porušení postupu pri liečbe, je znepokojivý. Sme schopní zabrániť šíreniu eboly bezpečnou opaterou o pacientov," povedal Frieden.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies