Obama vyzval Kongres schváliť rozpočet a ubezpečil, že ekonomika USA je silná

NETKY.SK • 28 August 2015, 12:58 • 2 min
Obama vyzval Kongres schváliť rozpočet a ubezpečil, že ekonomika USA je silná

NEW ORLEANS - Americký prezident Barack Obama dnes vyhlásil, že ekonomika Spojených štátov je silná a schopná čeliť globálnej kríze. Vyzval však súčasne americký Kongres, aby rýchlo schválil rozpočet a zabránil tak obmedzeniu aktivít vládnych úradov a zosilneniu globálnej ekonomickej neistoty.

slovakia

left justify in out

Vo svojom prejave Obama upozornil na problémy posledných týždňov, keď sa objavili správy o nestabilite svetových trhov a znepokojení v Číne i Európe. Vyhlásil, že Spojené štáty majú napriek tomu "najlepšie karty, len s nimi musíme dobre hrať".


Kongres by mal na jeseň okrem návrhu štátneho rozpočtu schvaľovať aj zmluvu uzavretú s Iránom ohľadom jeho kontroverzného jadrového programu. V oboch záležitostiach sa názory Bieleho domu líšia od postoja republikáncov, ktorí majú v Kongrese väčšinu.


Kongresmani sa do parlamentu vrátia začiatkom druhého septembrového týždňa - tri týždne pred koncom fiškálneho roku. Ak sa nepodarí schváliť rozpočet do začiatku nového fiškálneho roku, mohlo by to Obamovej vláde spôsobiť veľké problémy, upozornila vo svojej správe agentúra AP.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies