Obama vyzval Irán, aby prepustil zadržiavaných Američanov

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 10:25 • 2 min
Obama vyzval Irán, aby prepustil zadržiavaných Američanov

PITTSBURG - Americký prezident Barack Obama prečítal dnes menný zoznam Američanov zadržiavaných v Iráne a vyhlásil, že Spojené štáty nikdy nepoľavia v úsilí o zabezpečenie ich návratu domov. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Nepoľavíme, kým nedostaneme domov našich Američanov, ktorí sú nespravodlivo zadržiavaní v Iráne," uviedol Obama vo svojom prejave pred členmi organizácie Veteráni zahraničných vojen, ktorý dnes predniesol v meste Pittsburgh.

 

"Prepustený by mal byť Jason Rezaian. Prepustený by mal byť pastor Saeed Abedini. Prepustený by mal byť bývalý seržant námornej pechoty Amir Hekmati. Irán nám musí pomôcť nájsť Roberta Levinsona," povedal Obama.

 

Americký prezident sa vo svojom vystúpení zmienil aj o dohode o jadrovom programe Teheránu, ktorú minulý týždeň uzavrelo s Iránom šesť svetových mocností, pričom kritizoval najmä jej odporcov. Podľa Obamu ide o tých istých ľudí, ktorí sa v minulosti hrnuli do vojny s Irakom.

 

Na druhej strane však Obama veteránom pripomenul, že vďaka dohode bude jeho nástupca v Bielom dome na rokovaniach s Iránom v lepšej pozícii, najmä ak Teherán nebude dodržiavať dohodu, pričom nevylúčil ani možnosť použitia vojenskej sily.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies