Obama: Vyslaním špeciálnych jednotiek do Sýrie som neporušil sľub

NETKY.SK • 3 November 2015, 07:49 • 2 min
Obama: Vyslaním špeciálnych jednotiek do Sýrie som neporušil sľub

WASHINGTON - Vyslanie desiatok príslušníkov amerických špeciálnych jednotiek do Sýrie, aby tamojšej opozícii radili v boji s Islamským štátom, neznamená porušenie sľubu, že USA do konfliktu v krajine nezapoja pozemné sily. V noci nadnes to vyhlásil americký prezident Barack Obama.

slovakia

left justify in out

"Majte na pamäti, že sme tam už mali špeciálne jednotky a toto je naozaj iba rozšírenie toho, čo tam kontinuálne robíme," povedal Obama v rozhovore pre NBC Nightly News. Išlo o jeho prvé verejné vystúpenie na túto tému, odkedy v piatok Biely dom oznámil vyslanie špeciálnych jednotiek. Tie majú sýrsku opozíciu "cvičiť, radiť jej a asistovať jej". Vyslaných vojakov má byť menej než 50.


"Nevysielame americké jednotky na frontovú líniu, aby priamo bojovali s Islamským štátom," povedal Obama. "Som konzistentný v tom, že nejdeme bojovať s prápormi, ani okupovať (územia) ako v Iraku. To problém nerieši," vyhlásil Obama.


Vyslanie špeciálnych jednotiek však podľa agentúry Reuters znamená zmenu v prístupe USA, ktoré sa za ostatný rok obmedzovali iba na letecké útoky proti Islamskému štátu na území Sýrie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies