Obama vyjadril kondolenciu rodine zavraždeného jordánskeho pilota

NETKY.SK • 4 Február 2015, 08:52 • 2 min
Obama vyjadril kondolenciu rodine zavraždeného jordánskeho pilota

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama vyjadril dnes kondolenciu rodine zavraždeného jordánskeho pilota Muáza Kasásbu a prisľúbil, že vojenská koalícia pod vedením USA bude pokračovať v boji proti militantom z tzv. Islamského štátu (IS). Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Obama vyzdvihol Kasásbove hrdinstvo a uviedol, že bol "v prvej línii úsilia o pokorenie a porážku hrozieb", ktoré predstavujú vrahovia z IS. "Dnes koalícia bojuje za každého, kto trpel pod neľudskosťou IS. Je to ich pamiatka, čo nás a našu koalíciu spája v odhodlaní vidieť týchto teroristov a ich nenávistnú ideológiu na smetisku dejín," uviedol Obama.
      

Jordánsko pohrozilo tvrdou odplatou za zabitie 26-ročného Kasásbu, ktorý padol do rúk fanatických militantov minulý rok v decembri po tom, ako sa jeho stíhačka typu F-16 Fighting Falcon zrútila neďaleko sýrskeho mesta Rakka, de facto hlavného mesta samozvaného kalifátu džihádistov, dopĺňa agentúra AP.
      

Jordánsky kráľ Abdalláh II., ktorý pre dnešnú správu o pilotovej smrti prerušil svoju návštevu USA, vyzval všetkých krajanov na zjednotenie. "Je povinnosťou nás všetkých, aby sme zaujali jednotný postoj a ukázali skutočné hodnoty Jordáncov vo chvíľach núdze," povedal monarcha pre tamojšie médiá.
      

Kasásbu zavraždili ešte 3. januára upálením zaživa. Video so záznamom vraždy sa dnes objavilo na internete, hodnovernosť záznamu potvrdili jordánske ozbrojené sily. Ammán v reakcii oznámil, že v stredu popraví irackú teroristku Sádžidu Ríšáwíovú, odsúdenú na trest smrti za účasť na bombovom atentáte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies