Obama: Vražda Nemcova je znamením zhoršujúcej sa klímy v Rusku

NETKY.SK • 3 Marec 2015, 08:16 • 2 min
Obama: Vražda Nemcova je znamením zhoršujúcej sa klímy v Rusku

WASHINGTON - Vražda ruského opozičného politika Borisa Nemcova je znamením zhoršujúcej sa klímy v Rusku, najmä v oblasti občianskych práv a slobôd. V pondelkovom rozhovore pre agentúru Reuters to povedal americký prezident Barack Obama.

slovakia

left justify in out

"Toto je znamenie klímy v Rusku, kde sa občianska spoločnosť, nezávislí novinári a ľudia snažiaci sa komunikovať cez internet cítia stále viac ohrozovaní a obmedzovaní. V poslednom čase sa ruská verejnosť čoraz častejšie môže dostávať iba k informáciám sprostredkovaným štátom kontrolovanými médiami," povedal Obama.

 

Prezident USA vyzval na dôkladné vyšetrenie vraždy bývalého vicepremiéra Nemcova, ktorý bol známy ako kritik súčasného prezidenta Vladimira Putina.

 

"V tejto chvíli neviem, čo sa presne stalo. Viem však, že sloboda tlače, sloboda zhromažďovania, sloboda šírenia informácií a základné občianske práva a slobody sú teraz v Rusku v oveľa horšom stave než boli pred štyrmi, piatimi či desiatimi rokmi," uviedol Obama.

Podľa ruských orgánov by mohla byť za vraždou Nemcova samotná opozícia, ktorá z neho chcela urobiť mučeníka a tak zjednotiť svoje roztrieštené sily. Nemcovovi priaznivci vinia z jeho vraždy vládu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies