Obama: Vláda USA urobí všetko pre ochranu Američanov v zahraničí

NETKY.SK • 14 September 2012, 06:57 • 2 min
Obama: Vláda USA urobí všetko pre ochranu Američanov v zahraničí

Obama Vláda USA urobí všetko pre ochranu Američanov v zahraničí - Politika Americký prezident Barack Obama dnes oznámil, že nariadil svojej vláde, aby urobila všetky opatrenia potrebné pre ochranu Američanov v zahraničí. Diplomatické zastúpenia USA na Blí

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama dnes oznámil, že nariadil svojej vláde, aby urobila všetky opatrenia potrebné pre ochranu Američanov v zahraničí.

Diplomatické zastúpenia USA na Blízkom východe sa stali terčom protestov a útokov moslimov obviňujúcich Spojené štáty za film, ktorý zosmiešňuje islamského proroka Mohameda. V líbyjskom meste Benghází zabili v utorok amerického veľvyslanca a troch ďalších Američanov.

Obama tiež uviedol, že on a jeho spolupracovníci kontaktovali vlády iných krajín, aby im "dali vedieť, že majú povinnosť ochraňovať našich občanov".

Americký minister spravodlivosti Eric Holder predtým oznámil, že Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) začal prešetrovať smrť štyroch Američanov pri útoku na konzulát v Benghází. Spojené štáty podľa neho budú spolupracovať s líbyjskou vládou na vypátraní páchateľov.

Policajný zdroj v stredu informoval, že FBI vysiela do Líbye tímy na zhromažďovanie dôkazov.

Líbyjské úrady už zadržali viaceré osoby, ktoré sú vyšetrované v prípade útoku, povedal dnes večer námestník líbyjského ministra vnútra Wanis Šaríf pre agentúru Reuters. Bližšie podrobnosti neposkytol.

Zdroj: TASR/Reuters, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona