Obama: Veľmoci odrezali Iránu cestu k jadrovej bombe

NETKY.SK • 18 Január 2016, 07:02 • 2 min
Obama: Veľmoci odrezali Iránu cestu k jadrovej bombe

WASHINGTON - Veľmoci odrezali Iránu cestu k jadrovej bombe, vyhlásil dnes americký prezident Barack Obama.

slovakia

left justify in out

Na margo Američanov, ktorých Irán prepustil na základe dohody o výmene väzňov, povedal, že je "to je niečo, čo môžeme oslavovať všetci", uviedla agentúra AP.

 

"Je to dobrý deň, pretože opäť vidíme, čo je možné dosiahnuť silnou americkou diplomaciou," vyhlásil Obama v Bielom dome.

 

Podľa agentúry Reuters taktiež povedal, že Spojené štáty majú s Iránom ešte stále nezhody a budú naďalej presadzovať sankcie voči raketovému programu Teheránu.

 

Spojené štáty uvalili dnes nové sankcie na iránske spoločnosti a jednotlivcov za nedávny test balistickej rakety. Nové sankcie zamedzujú 11 právnickým a fyzickým osobám, ktoré sú napojené na iránsky raketový program, využívať americký bankový systém.

 

Obamove slová zazneli deň po tom, čo Spojené štáty a Európska únia oznámili zrušenie sankcií uvalených na Irán. Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE) totiž vo svojej záverečnej správe potvrdila, že Teherán splnil záväzky vyplývajúce z vlaňajšej jadrovej dohody so šiestimi veľmocami.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies