Obama v múzeu holokaustu oznámil nové sankcie voči Iránu a Sýrii

NETKY.SK • 24 Apríl 2012, 07:06 • 2 min
Obama v múzeu holokaustu oznámil nové sankcie voči Iránu a Sýrii

Obama v múzeu holokaustu oznámil nové sankcie voči Iránu a Sýrii - Politika Americký prezident Barack Obama dnes oznámil nové sankcie voči osobám, ktoré pomáhajú autoritatívnym režimom v Iráne a Sýrii využívať technológie a internet proti disidentom a por

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama dnes oznámil nové sankcie voči osobám, ktoré pomáhajú autoritatívnym režimom v Iráne a Sýrii využívať technológie a internet proti disidentom a porušovať tým ľudské práva.
      Obama v Múzeu holokaustu vo Washingtone - ktoré ako prezident USA navštívil po prvý raz - povedal, že svet nikdy nesmie znovu dovoliť, aby nenávisť prerástla do šialenstva masových ukrutností, ako sa to stalo cez holokaust.
      Nariadenie o novej kategórii sankcií šéf Bieleho domu podpísal v nedeľu. V krajinách ako Líbya a Egypt sa revolúcie šírili prostredníctvom mobilných telefónov a sociálnych sietí. Niektoré režimy však používajú tieto technológie na vystopovanie disidentov alebo blokovanie prístupu na internet.
      Irán poskytol režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada technológiu na rušenie mobilov a blokovanie alebo monitorovanie sociálnych sietí povstalcov, pomocou ktorých organizujú demonštrácie.
      Vo svojom prejave v múzeu Obama obhajoval kroky svojej vlády na ochranu nevinných ľudí, keď povedal, že USA zachránili "nespočetné množstvo životov". Jeho slová prišli práve v čase, keď sú Spojené štáty pod tlakom, aby pomohli zabezpečiť medzinárodné riešenie v Sýrii.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies