Obama v Iowe diskutoval o tvorbe pracovných miest a ekonomickej inovácii

NETKY.SK • 17 August 2011, 10:50 • 2 min
Obama v Iowe diskutoval o tvorbe pracovných miest a ekonomickej inovácii

Obama v Iowe diskutoval o tvorbe pracovných miest a ekonomickej inovácii - Politika Americký prezident Barack Obama sa dnes v rámci svojho turné po Stredozápade USA zúčastnil na vidieckom ekonomickom fóre v meste Peosta v Iowe. Obama a členovia jeho vlády

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama sa dnes v rámci svojho turné po Stredozápade USA zúčastnil na vidieckom ekonomickom fóre v meste Peosta v Iowe.
      Obama a členovia jeho vlády sa pripojili ku skupine farmárov, drobných podnikateľov, zástupcov súkromného sektora a tamojších organizácií. Diskutovali o nápadoch a iniciatívach na podporu tvorby pracovných miest a ekonomickej inovácie v malých amerických mestách, uviedol Biely dom.
      Americký prezident v pondelok vyrazil na trojdňové autobusové turné po Stredozápade, pričom ťažiskom jeho cesty sú ekonomické stimuly a tvorba pracovných miest.
      Čierny autobus s tmavými oknami a s modrými a červenými svetlami začal svoje putovanie v americkom štáte Minnesota, prejde Iowu a skončí v Illinoise.
      Obama zvíťazil v týchto troch amerických štátoch v prezidentských voľbách v roku 2008, hoci Iowa bola nedávno dejiskom skúšobného prieskumu republikánov pri výbere ich kandidáta do volieb v roku 2012.
      Biely dom uviedol, že Obama chce na turné počuť od Američanov o ekonomike a hovoriť o tom, ako zväčšiť počet pracovných miest. Nezamestnanosť v USA sa dostala tesne nad deväť percent a očakáva sa, že to bude v budúcoročných prezidentských a kongresových voľbách hlavnou témou voličov.
      Po návrate kongresmanov z parlamentných prázdnin chce Obama zákonodarcom v septembri predložiť konkrétny plán oživenia hospodárstva Spojených štátov.
      "Keď sa v septembri vrátia, predložím veľmi konkrétny plán na oživenie ekonomiky, tvorbu pracovných miest a obmedzenie nášho deficitu," povedal Obama.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies