Obama usporiada videokonferenciu s európskymi lídrami o ebole

NETKY.SK • 15 Október 2014, 07:01 • 2 min
Obama usporiada videokonferenciu s európskymi lídrami o ebole

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama usporiada dnes videokonferenciu s predstaviteľmi Británie, Francúzska, Nemecka a Talianska. Témou diskusie bude epidémia eboly v západnej Afrike, informoval Biely dom.

slovakia

left justify in out

Podľa neho agenda obsahuje aj ďalšie naliehavé medzinárodné témy: boj proti militantom z Islamského štátu v Iraku a Sýrii a konflikt na juhovýchode Ukrajiny. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v utorok oznámila, že úmrtnosť na ebolu v západnej Afrike stúpla na 70 percent. Celkovo sa podľa WHO nakazilo už 8914 osôb, z ktorých 4447 zomrelo.
      

WHO zároveň varovala, že počet infikovaných ešte tento týždeň dosiahne hranicu 9000. Ak medzinárodné spoločenstvo do 60 dní nezintenzívni svoje snahy o zvládnutie epidémie, každý týždeň by potom mohlo pribudnúť až 10.000 nových prípadov ochorenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies