Obama upustil od zámeru použiť vojenskú silu proti Sýrii

NETKY.SK • 14 September 2013, 06:25 • 2 min
Obama upustil od zámeru použiť vojenskú silu proti Sýrii

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama upustil od svojho zámeru, aby rezolúcia OSN o Sýrii obsahovala aj hrozbu vojenského útoku. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na denník New York Times.

slovakia

left justify in out

Ten vo svojom piatkovom vydaní citoval nemenovaných vysokých predstaviteľov Bieleho domu, ktorí uviedli, že USA vyvodia iné hmatateľné dôsledky v prípade, ak Sýria nedodrží stanovené záväzky ohľadom vydania svojich chemických zbraní.

Politici ďalej oznámili, že Obama od svojho zámeru upustil preto, lebo si bol istý, že by Rusko využilo v Bezpečnostnej rade OSN svoje právo veta a zablokovalo rezolúciu oprávňujúcu pristúpiť k vojenskému zásahu proti Sýrii. Prezident si však podľa vyjadrenia činiteľov vyhradil právo na nariadenie represívneho vojenského útoku, ktorý by USA mohli učiniť aj bez súhlasu OSN. Obama pokračuje v snahe o získanie povolenia od Kongresu na použitie vojenskej sily.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona