Obama uistil lídrov sýrskej opozície, že Asad stratil legitimitu

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 09:13 • 2 min
Obama uistil lídrov sýrskej opozície, že Asad stratil legitimitu

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama opätovne uistil vodcov sýrskej opozície, že sýrsky prezident Bašár Asad stratil legitimitu a v budúcnosti národa nemá miesto, napísala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Obama a jeho poradkyňa pre národnú bezpečnosť Susan Riceová v utorok rokovali v Bielom dome s prezidentom Sýrskej opozičnej koalície Ahmadom Džarbom. Obe strany vyjadrili podporu obnoveniu záväzkov v tom, čo Biely dom nazval politickým riešením občianskej vojny. To má zahŕňať aj prechod na nový vládny orgán v Sýrii.
      

Biely dom vo vyhlásení uviedol, že Obama podporil koalíciu, aby ďalej pokročila vo svojej vízii inkluzívnej vlády v Sýrii. Džarbá sa poďakoval Spojeným štátom za poskytnutie nevojenskej pomoci vo výške 209,4 miliónov eur, ktoré dosiaľ poskytli, ako aj za záväzok poskytnutia 1,24 miliardy eur na humanitárnu pomoc priamo v Sýrii a okolitých krajinách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies