Obama udelil Bidenovi Prezidentskú medailu slobody

NETKY.SK • 13 Január 2017, 05:22 • 2 min
Obama udelil Bidenovi Prezidentskú medailu slobody

WASHINGTON - Dosluhujúci americký prezident Barack Obama udelil vo štvrtok viceprezidentovi USA Joeovi Bidenovi Prezidentskú medailu slobody, najvyššie civilné vyznamenanie, aké sa udeľuje v krajine.

slovakia

left justify in out

Obama vyzdvihol viceprezidenta za jeho "dôveru v spoluobčanov, lásku k vlasti a celoživotnú službu". Biden dostal vyznamenanie v čase, keď sa s Obamom pripravuje na odchod z úradu, ktorý 20. januára zaujme nová garnitúra.

 

Biden, ktorého cituje spravodajská stanica BBC, však vyhlásil, že plánuje zostať aktívny v politike Demokratickej strany. Biden a Obama sa stali počas ôsmich rokov spoločne strávených v Bielom dome blízkymi priateľmi.

 

Obama vo svojom rozlúčkovom prejave v Chicagu označil Bidena za svoju "najlepšiu voľbu". Biden bol kľúčovou postavou Obamovej administratívy. Angažoval sa v zahraničnej politike a po smrti svojho syna aj vo výskume rakoviny.

 

Biden, ktorý podľa vlastných slov o tom, že mu má byť udelená Prezidentská medaila slobody, nevedel, na slávnostnom podujatí v Bielom dome vyhlásil: "Bol som súčasťou cesty pozoruhodného muža, ktorý učinil pozoruhodné skutky."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona