Obama: Trump sa nestane prezidentom

NETKY.SK • 17 Február 2016, 10:01 • 2 min
Obama: Trump sa nestane prezidentom

WASHINGTON - Republikánsky kandidát na post hlavy štátu USA Donald Trump sa nestane prezidentom, pretože ide o "vážnu funkciu", uviedol v noci nadnes úradujúci šéf Oválnej pracovne Barack Obama na stretnutí s lídrami Združenia národov juhovýchodnej Ázie (ASEAN) v Kalifornii.

slovakia

left justify in out

"Naďalej neprestávam veriť, že pán Trump nebude prezidentom. A dôvodom je skutočnosť, že do amerického ľudu vkladám veľkú dôveru. Toto nie je reality šou, ani reklama či marketing. Tu si nemôžete dovoliť čokoľvek, len aby ste sa dostali do správ," odpovedal na novinárske otázky Obama.

 

Trump reagoval na prezidentov komentár slovami, že je preňho komplimentom, ak ho kritizuje hlava štátu, ktorá tak veľmi poškodila krajinu, píše stanica BBC. Jeho antipatia voči Obamovi trvá roky a kedysi od neho dokonca požadoval doklad o tom, že sa narodil na území USA.

 

Trump, magnát v oblasti obchodu s nehnuteľnosťami, je favoritom nominačného zápolenia republikánov o Biely dom. Dosiaľ sa mu podarilo vyhrať primárky v jednom štáte. V prieskumoch verejnej mienky pred sobotňajším ďalším kolom hlasovania v Južnej Karolíne sa umiestňuje na vedúcej pozícii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona