Obama: Test severokórejskej rakety len prehĺbi medzinárodnú izoláciu KĽDR

NETKY.SK • 26 Marec 2012, 06:50 • 2 min
Obama: Test severokórejskej rakety len prehĺbi medzinárodnú izoláciu KĽDR

Obama Test severokórejskej rakety len prehĺbi medzinárodnú izoláciu KĽDR - Politika Plánované odpálenie severokórejskej rakety dlhého doletu len prehĺbi izoláciu tejto východoázijskej krajiny v rámci medzinárodného spoločenstva a Severná Kórea hrozbami a

slovakia

left justify in out

img

Plánované odpálenie severokórejskej rakety dlhého doletu len prehĺbi izoláciu tejto východoázijskej krajiny v rámci medzinárodného spoločenstva a Severná Kórea hrozbami a provokáciami nič nedosiahne, povedal dnes americký prezident Barack Obama.
      Šéf Bieleho domu a juhokórejský prezident I Mjong-bak na spoločnej tlačovej konferencii v Soule vyzvali severokórejských lídrov, by zastavili štart rakety, ktorá má podľa oficiálneho vyjadrenia Pchjongjangu budúci mesiac vyniesť na obežnú dráhu družicu.
      Spojené štáty však varujú, že odpálenie tejto rakety by mohlo ohroziť nedávno dosiahnutú dohodu o obnovení dodávok potravinovej pomoci zo strany USA výmenou za to, že Pchjongjang zastaví nukleárne aktivity a umožní návrat inšpektorov OSN do KĽDR.
      "Zlé správanie nebude náležite ocenené," povedal Obama, citovaný agentúrou AP.
      Obama a I Mjong-bak sa svorne zhodli, že doterajšie sankcie na KĽDR boli uvaľované preto, že Pchjongjang sa neriadil rezolúciami OSN. Najvyšší americký predstaviteľ pritom vyjadril obavy, že sa to môže zopakovať.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies