Obama telefonoval s britským premiérom o situácii v Líbyi

NETKY.SK • 9 Marec 2011, 08:41 • 2 min
Obama telefonoval s britským premiérom o situácii v Líbyi

Obama telefonoval s britským premiérom o situácii v Líbyi - Politika Americký prezident Barack Obama a britský premiér David Cameron sa dnes zhodli na tom, že spoločným cieľom v Líbyi musí byť ukončenie násilia a odchod lídra Muammara Kaddáfího. Po telefo

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama a britský premiér David Cameron sa dnes zhodli na tom, že "spoločným cieľom" v Líbyi musí byť ukončenie násilia a odchod lídra Muammara Kaddáfího.
      Po telefonickom rozhovore Obamu a Camerona o tom informoval Biely dom. Americký prezident a britský premiér budú naliehať, aby sa pokročilo pri vytváraní plánov možnej reakcie, uvádza sa vo vyhlásení z Washingtonu.
      Do tvorby týchto plánov je zahrnuté aj NATO a týkajú sa celého spektra možnej reakcie - vrátane sledovania situácie, humanitárnej pomoci, presadzovania zbrojného embarga a bezletovej zóny, informuje ďalej vyhlásenie Bieleho domu.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies